Tencerede Sufle Nasıl Yapılır? İşte En İyi Sufle Tarifi

Sufle yapmak göründüğü kadar zor değil, bunu yapmak için illa fırın da şart değil. Tersine en iyi sufle tencerede pişirilen sufledir. Kendim birebir hem fırında hemde tencerede denedim. Sonuç tencerede ki harika oldu. Bunun sebebini hemen anlatacağım ama ilk önce tarifi paylaşmak istiyorum sizlere.

Sufle Tarifi: 5 kişilik

5 yumurta, 5 yemek kaşığı şeker, 140 gram bitter çikolata, 50 gram yağ ve biraz kakao.
1) İlk önce bir tavada yağ ve çikolatayı eritiyoruz.
2) Sonra yumurtanın beyazını bir kaba kırıyoruz. Sonra mikser yardımıyla çırpıyoruz.
3) Ayırdığınız yumurta sarısının içine şekeri katıp karıştırıyorsunuz.
4) Erimiş çikolatayı, önceden şekerle karışmış yumurta sarısının içine katıp iyice karıştırıyorsunuz.
5) Yumurta beyazının hepsini ilave edip mikser yardımı ile karıştırın.

 Kapları yağlayıp içine biraz kakao serpiştirin ve karışımı kaplara dökün. Tencereye kapları yerleştirin içine kapların hizasını geçmeyecek şekilde su ilave edin sonra tencerenin kapağını kapatıp suyun kaynayarak sufleyi pişirmesine bırakın. Tencerede sufle yapılması, daha kontrollü ve üstünün yanmasını engellersiniz. Ayrıca tencerede yapılan suflenin içi daha akışkan olur. Fazla pişirmemeye dikkat edin, sürekli kontrol edin. Fırında sufle yapınca yanma olasılığı var ve içinin akışkanlığı kuruyor, bunun öyle olmasını da biz istemiyoruz. Onun için tencerede yapılan sufle, dışarıdaki yediğiniz sufleyi inanın aratmıyor.

 Şimdiden yapacaklara Bon Apetit / Afiyet Olsun :)