Yağ Yakmak İçin Hangi Besinleri Tüketmeli?

yağ yakmak www.motorcukadin.com Sağlıklı beslenmek ve kilo vermek açısından yediğiniz ve içtiğiniz besinlerin kalori değerlerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Sürekli alınan düşük kalorili besinler bile vitamin ve mineral eksikliğine yol açabilir. Yağ yakıcı besinlerle sağlıklı beslenip hemde kilo vermiş oluyorsunuz. En önemlisi de bu besinlerin tüketimine dikkat edilmeli aşırıya kaçmamalıdır.


İşte kilo vermede size yardımcı besinler:
Öncelikle yeşil çay ve zencefil ile başlayalım, bu besinler metabolizmanızı hızlandırır. Yumurta ve beyaz et, kas yapımında yardımcı olur, yani kas eşittir yağ yakımı. Kırmızı biber, kötü yağın temizlenmesinde yardımcı olur.
Süt, kalsiyum içerir ve metabolizmanın hızlanmasında yardımcı besindir. C-vitamini (kivi,portakal, limon,greyfurt) kan şekerinizi dengeler bu yüzden de yağ yakıcı bir özelliğe sahiptir. Ananas, sindirim sisteminin fazla çalışmasına sebep olduğu için kalori yakılmasına neden olur. Domates, cildi sıkılaştırıcı özeliğe sahiptir. Sarımsak, antioksidan özeliğe sahiptir ve insana uzun süre tokluk hissi verir. Yulaf, kan şekerinizi dengeler ve tok tutar. Keten tohumu, vücutta yağın depolanmasını engeller. Bal ve ceviz ikilisi şeker ihtiyacınızı giderir ve diyetinizde size destek sağlarlar. Somon balığı kalori yakımından sorumludur ve omega-3 içerir. Sirke açlık hissinizi bastırma özeliğine sahiptir.

Su, yağsız yoğurt, tarçın, zeytinyağı, soya fasulyesi, mercimek, fesleğen, ada çayı, kekik, biberiye, maydanoz, yeşil elma gibi besinlerin hepsi yağ yakımında kullanabileceğiniz sağlıklı besinlerdir.

Tok tutan gıdalar ise şöyle; brokoli, beyaz lahana, yulaf, bal kabağı, yeşil kabak, sütlü kahve, bitki çayları (yeşil çay ve biberiye çayı).
Hayatınıza bu besinleri sokarak istenmeyen kilolarınızdan kurtulmanız mümkün. Unutmayın yağ yakımında besinler kadar önemli olan bir diğer madde ise egzersizdir!