Motosiklet Hastalıkları Nelerdir?

motosiklet www.motorcukadin.comMotosiklet sürmek dikkat ve konsantrasyon gerektirir. Göze hitap ettiği kadar motosiklet tasarımı da sürücü için çok önemlidir. Motosiklette oturuş pozisyonları, kalça ve her iki dizin ergonomik ve rahatsız edici olmaması gerekmektedir. Aksi takdirde sizi rahatsız eden bu canavar, vücutta damar sıkışması ve dokularda kan akışını engelleme gibi ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Motosikletle yapılan kısa yolculuklar vücudu rahatsız edebilir. Fakat düzenlenen uzun yolculuklar venöz sistemine geri dönüşümsüz hasara neden olabilir.
En ilginç olanı ise can güvenliği için kullanılan sıkı deri ceketler durumu daha da kötüleştirebilir. Diz koruyucuları ise, diz arkasında ve özellikle de popliteal ven kısmına basınç uygulayabilir.
Kullanılan koruyucu elbiselerin altında aşırı nem toplanabilir ve bu da ciltte aşırı hidrasyon oluşmasına neden olur.

Motosiklet Hastalıkları Nelerdir?

- Motosiklet kullanan erkekler, motorun yaydığı titreşim yüzünden iktidarsızlık ve idrar sorunları ile karşılaşabilirler.
- Huzursuz bacak sendromu
- Kaşınan cilt.
- Şişmiş bacaklar
beyaz parmak hastalığı www.motorcukadin.com- Yüz felci
- İşiniz kuryelik ise veya sürekli motor kullanıyorsanız, beyaz parmak hastalığına yakalanmanız bir o kadar yüksek.

Beyaz parmak hastalığı sadece motosiklet değil diğer titreşimli makine kullanan kişilerde kol ve elde ki sinir ve kasları etkileyen bir durumdur.

Sonuncusu, motosiklet tutkunu olursun ve asla onsun yapamazsın. Araba sana dar gelir :)