Menengiç Kahvesi Nedir ve Faydaları Nelerdir?

menengiç www.motorcukadin.comMenengiç kahvesi, yabani Antep fıstığından elde edilir. Toplanması yorucu olan bu yabani bitki, ilk önce yıkanır sonra kurutulur ve ardından rengi koyu kahverengi oluncaya kadar kavrulur. Bu kavurma işlemi sonucunda pekmez gibi macun kıvamında bir menengiç kahvesi ortaya çıkar. Bu macunda koyu renkli zeytin ezmezi görünümünde çekirdekler kavrulur, kum taneciklere benzeyen yağlı bir görünümü vardır.

Menengiç Kahvesinin Faydaları

Kış hastalıklarına (nezle, öksürük, boğaz ağrısı vb) karşı korur, menengiç yağı selülitlere ve cilt çaplıklıklarına iyi gelir. Kolestrolü dengeler ve düşürür. Antioksidan özelliği vardır. Mide, karın ağrısı, ülser, hazım gibi şikayetlerine iyi gelir. Kanser, Alzheimer, Parkinson ve özellikle yaşlanmaya karşı korur. Konsantrasyon artırıcı özelliği vardır, karaciğer sağlığını korur. Ayrıca tip 2 Diyabet hastalarına (Şeker hastalığı) menengiç kahvesinin tüketimi önerilmektedir.


Menengiç Kahvesi Tarifi: Kişi başı

Bir cezveye kullanacağınız bardağın ölçüsünde süt doldurun. Sonra içine iki tatlı kaşığı menengiç kıvamından ilave edin. Aynen Türk kahvesi usulü melengiç'i pişirin. Dilerseniz pişirme esnasında şeker ilave edebilirsiniz.