Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Düzenli cilt temizliği yapılaması sivilce oluşumunu engeller. Cildi temiz tutmak için ise yüz maskeleri, organik kozmetik ürünleri ve peeling uygulayabilirsiniz.

Fakat sivilceler yine de oluşuyor ve yüzde iz veya leke bırakıyorsa bunun arkasında yatan sorunlara yoğunlaşmanız gerekmektedir. Kişinin yağlı cilt yapısı, ergenlik dönemi, stres, uykusuzluk, düzensiz beslenmek veya hormonal değişikler gibi faktörler kişide sivilce oluşumuna sebep olabilir. Sivilce oluşumu engellemek için sağlıklı beslenmek ve bol su tüketmek faydalı olacaktır.

Altın kural, eğer cildinizde iz kalmasını istemiyorsanız, oluşan sivilceye kesinlikle müdahale etmeyin, elinizle oynamayın, sıkıp patlatmayın ve üzerine makyaj uygulamayın.

Sivilce lekeleri için çözümler ise şöyle:

Cilt lekeleri için fazla peeling uygulamayın, organik ve doğal nemlendiriciler kullanın. Zeytinyağı, patates, bal ve limon suyunu leke ve sivilce için kullanabilir. Fakat ardından nemlendirici kullanmayı unutmayın. Yağ oranını dengeleyici cilt kremleri bulunmaktadır bunlardan da faydalanabilirsiniz. Sivilce üzerine beze sarılı buz tedavisi yapabilirsiniz. (not: sıcak su bakterilerin çoğalmasına sebep olabilir buna dikkat edin). Cilt lekelerine karşı krem ve maske de uygulayabilirsiniz. Ayrıca, makyaj pamuğu ciltte siyah noktalara sebep olabilir. Bu nedenle yağ emici temizleme bezlerini tercih edebilirsiniz.

Hiçbir şekilde doğal tedavilerden sonuç alamıyorsanız, doktor kontrolü altında hidrokinon, mezoterapi, enjeksiyon yöntemi, dermaroller ve lazer tedavisi uygulayabilirsiniz.