Dövme Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeli?

Tattoo www.motorcukadin.comTattoo, Türkçe'de Dövme demektir. Bilindiği üzere dövme de kullanılan özel boya ve iğne yardımı ile deri altına işlemektedir. Dövmede herhangi bir sınır yoktur, kişi istediği ve kişi beğendiği yazıyı, deseni, motifi veya resmi vücuduna yaptırmakta özgürdür.

Fakat Türkiye'de işçi alan bir çok iş yerleri tarafından dövme kontrolü bile yapılmaktadır. Bu saçmalığa dikkat etmenizi öneririm.

Dövme yaptırmaya karar verdiniz ve nasıl bir yol izlemeniz gerekiyor?


İlk olarak dikkat etmeniz gereken dövme yaptıracağınız stüdyodur. Tattoo stüdyosunun hijyenik, temiz, iğnelerin tek kullanımlık olması, eldiven kullanımı ve steril aletler olması sağlığınız açısından da önemlidir.
İkincisi ise kullanılacak dövme boyasını sormayı unutmayın ve bunun hakkında araştırma yapın. Zamanınız varsa aynı Tattoo stüdyosundan dövme yaptırmış kişilerle konuşun ve onların dövmelerini inceleyin. Bu şekilde seçeceğiniz yerin profesyonelliğini görmüş olursunuz.
Sadece stüdyo temizliği değil, sizin de dövme uygulanacak bölgeye kıl ve tüy temizliği yapmak zorundasınız. Ayrıca dövme yaptırırken lokal anestezi kremi kullanılması da, renklerin kalitesini bozabilir. Bu yüzden dövmecinize bu gibi konuları sormayı unutmayın.

Dövme yaptırmak istiyor ama model seçmekte kararsız kalıyorsanız. Size bu konuda yardımcı olabilecek yerlerden biride sosyal medyada araştırabilir veya Instagram dan faydalanabilirsiniz. Öyle ki Instagram'da modeller dışında beğendiğiniz tattoo sanatçısına bile buradan ulaşabilirsiniz.

Dövme sonrası bakım için dövmecinize danışmayı unutmayın. Size önerilen kremleri kullanın, bölgeyi kuru bırakmayın sürekli nemlendirin ve 1 ay boyunca güneş ışınlarından koruyun.
3-4 gün dövme yapılan bölgeye su temasında bulunmayın. Dövme yapılan bölgeye yoğun iğne işlemi yapıldığı için tahrip olur ve suyun teması ile enfeksiyon oluşturabilir. Deniz, kum ve güneş dövmeye zarar verebilir bu yüzden bu unsurlara dikkat etmeyi unutmayın.