Yüz Sarkmalarına Karşı Çözümler

Yüz sarkması kadın ve erkekte karşı koyulamaz doğal bir eylemdir, fakat bunun için önemler almak mümkündür.

Yüzün sarkmasında yaşlanmak önemli rol oynar. Bilindiği üzere yaşlanmaya dayalı yüz zamanla gerginliğini ve esnekliğini yitirdiği için sarkar.
Bunun dışında genetik ve hormonal faktörlerde bulunmaktadır. Ayrıca zayıflamakta sarkmalara etki ediyor. Çünkü kilo alındığında cilt esneme ihtiyacı duyduğundan ve sonradan verilen kilolar yüzünden göz altı torbaları ve sarkmış bir çene görünümü verebilir. Kişi yaşlandıkça yüz esnekliğini yitirir ve eski halini almaya bilir. Ama günümüz şartları o kadar ilerledi ki doktor kontrolü altında sarkan bölgeleri kısa sürede doldurmak veya germek mümkündür.

Sarkmalara karşı kendiniz de yüz egzersizleri yapabilir, maske ve masaj uygulayabilirsiniz, düzgün ve sağlıklı beslenmek, vitaminler, meyve-sebze tüketmek, stres, alkol-sigaradan uzak durarak sarkmaları önleyebilirsiniz. Bol su tüketmek de cilt için faydalıdır, çünkü su cildinizin ihtiyacı olan nemi alır.
Bunun dışında anti-aging, güneşten koruyucu krem ve Retin-A kremi kullanabilirsiniz. Retin-A kremi yüzü sıkılaştırır ve sarkmaları önler. Ayrıca dermatolojik iğneler, cerrahi işlemler, dolgu, botoks, iple yüz askılma-germe, fokuslu ultrason, radyofrekans, yağ enjeksiyonu veya lazer gibi işlemler de sarkmaların tedavisinde tercih edilebilinir.