Korse Kullanmanın Faydaları ve Zararları

erkek korsesi www.motorcukadin.comKorse kullanmanın bir çok sebepleri vardır. Kadın veya erkek olsun fark etmez, kişiler sağlıkları için korse giymek zorunda bile kalabilirler. Bu nedenle korse %100 zararlıdır veya faydalıdır diyemeyiz. Bu yazımda size korsenin kullanım amacını, zararlarını ve faydalarını anlatacağım.

Korse 1500'lü yıllarda kadın ve erkekler tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Her geçen gün görünümü değişse'de temel amacı hep kişide bel ve göğüsü daha çok belirginleşmesi ve vücudu toparlaması için tercih edilmiştir. Aslında bakarsanız günümüzde bir çok modacı tarafından da hala bu amaçla kullanılmaktadır. Sadece vücudu şekillendirmek değil, zayıflamak içinde korse kullanılır.

Peki, korse kullanmanın zararları nelerdir?


Şöyle ki korsenin vücudu gereğinden fazla sıkması ve uzun süre kullanılması dolaşım sistemini yavaşlatır ve iç organlara zarar verebilir. Uzun süre kullanılan korse kişiyi terletir ve bu nedenle korsenin temizliğini yapmanız önemlidir aksi taktirde mantara sebep olabilmektedir. Öyle ki sık korse kullanımı kişide reflü hastalığına, kemik yapısının bozulmasına, bel ağrılarına ve hatta kişi de psikolojik rahatsızlık oluşturabilir. Doğum sonrası annelerin uzun süreli korse kullanmamasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Kalan yağlı bölgeler için egzersiz hareketleri tercih edilebilinir.

Korse kullanırken ve tercih yaparken dikkat etmeniz gereken ise sizi aşırı sıkmaması, ortopedik ve vücut şekline göre seçilmesi önemlidir. Sağlık sorunları için korse kullanacaklar ise ilk önce doktora başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca kullanacağınız korsenin kumaşına dikkat edin ve naylon olanını tercih etmeyin. Lastik yapılı korse vücudu iyi sarar, fakat çok sıkı olması kızarıklık yapabilir buna dikkat edin. Eğer kullandığınız korseler vücudunuzu çok tahriş ederse, tülbent gibi kumaşlardan faydalana bilirsiniz.


Korse kullanmanın faydaları nelerdir?

Korseyi bilinçli bir şekilde kullanırsanız faydasını bir o kadar görürsünüz. Sık kullanıldığında zararları gerçekten kötü sonuçlar doğurabilir. Korse, bel tutulması, bel fıtığı, bel ağrısı, bel kayması gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Yürümeyi kolaylaştırır, çalışırken rahat hareket ve dik durmanızı sağlar ayrıca sakatlanmalara karşı sporcular tarafından tercih edilmektedir.

Ayrıca korse kullanırken bol su tüketmenizde fayda var.