Konsantre Olmanın Yolları Nelerdir?

Konsantre Olmak www.motorcukadin.comBu yazımda sizlere konsantre olabilmek ve rahat bir çalışma alanı nasıl yaratılır onu anlatacağım. Öncelikle rahatça çalışabileceğiniz bir ortam belirleyin.  Dışarıda, insanların içinde, bir cafe de ya da oturma odasında fark etmez, dikkatinizi dağıtan alanları ve kendinizi rahat hissettiğiniz alanları belirleyin.


İlk gün sadece dikkatinizi dağıtan her şeyi kağıda dökün. Örneğin yetiştirmeniz gereken bir sunum var ve ama siz Facebook'ta arkadaşınızın yayınladığı resimlere bakıyorsunuz, bunu da not alın. Gün sonunda yazdıklarınızın analizini yapın. Sosyal medyada çok zaman geçiriyorsanız, çalışırken telefonu sessiz almak veya internetini kapatmak gibi kurallar koyun. Dikkatinizi dağıtan ve kontrol edemediğiniz durumları görmezden gelin, en azından deneyin. Eğer başaramıyorsanız, yerinizi değiştirmeyi deneyin veya biraz mola yapın.

Gününüzü daha verimli kullanmanız için kendinize ''yapacaklar listesi'' hazırlayın. Herhangi bir karışıklığı engellemek için önceliklerinizi belirleyin. Hangi saatler de daha verimli çalışıyorsanız örneğin sabah, öğle yemeğinden sonra veya gece de olabilir, bunu belirleyin. İlla sabah kalkıp kendinizi çalışmaya zorlamayın. Ayrıca belirli saatlere göre kendinize 5-10 dakikalık mola zamanları ayırın. Sürekli kitap veya defterlerinizi aramak yerine daha başlamadan ihtiyacınız olacak kaynakları almayı unutmayın.

Çalışırken sürekli not almanız, sesli okumak ve fiziksel olarak sürekli yazı yazmanız konsantrasyonun devamlılığını sağlar ve de hızlı öğrenme için bu metot tavsiye edilir.