Televizyonun Zararları Nelerdir?

televizyon www.motorcukadin.com
Uzun süre televizyonu çok izlemek beyni uyuşturabilir. Şüphesiz televizyon en önemli iletişim araçlarından biridir. Fakat yapılan araştırmalarda televizyon izlemenin çocuklarda beyin gelişimini etkilemekte ve kişilerde şeker hastalığı tip 2 risklerini artırmaktadır.

Çok televizyon izlemek hareketsizliğe sebep olur ve kişilerde sürekli hareketsizlik kardiyovasküler hastalıklar, akciğer, kolesterol, kalp ve obezite hastalığı rastlanmaktadır.

Çocuklarda ise günde 4 saatten fazla televizyon karşısında vakit geçirmesi kilo alımına, önemli aktivitelerden alıkoymasına, obezite, daha az kas uyumu, agresif tavırlar, dış dünyadan korkma ve hatta başlarına kötü bir şey geleceklerine inanırlar.
Ayrıca reklamlar televizyonların bir diğer gelir kapısıdır ve çocukların bu reklamları izlemesi şeker, çikolata, sigara, fast-food, alkol ve diğer zararlı yiyeceklere yönlenmesi ve davranışlarında değişikler görülebilinir.

Ayrıca televizyonda gördüğünüz ve duyduğunuz her şeye inanmayın. En başta dediğim gibi televizyon izlemek beyni uyuşturabilir. Çünkü televizyon izlemek kişinin düşünme yeteneğini engelle ve siz farkında olmadan televizyon zamanınızı harcar. Hayat kısa ve televizyon başında yapılan lezzetli yemekleri izlerken abur cuburla midenizi tıkamak yerine yerine egzersiz yapabilir veya mutfakta sağlıklı yemekler yapabilirsiniz.

Günde 3-4 saatten fazla televizyona bakmak kişilerde erken ölüm riskini oluşturabilir Alzheimer hastalığına bile sebep olmaktadır. Tavsiye edilen ise günde en fazla 2 saat televizyon izlemek ve düzenli egzersiz yapmaktır.


Yazılarımı okumanız, düşünce ve yorumlarınız benim için çok değerli. Lütfen yorum bırakmayı unutmayınız.