Telefonun Yararları ve Zararları Nelerdir?

Telefonun Faydaları ve ZaralarıCep telefonu kullanımı o kadar yaygınlaştı ki, 7'den 70'e kadar herkesin cep telefonu bulunmaktadır. Hatta bazı aileler ulaşabilmek için çocuklarına telefon veriyor. Peki iletişimi bu kadar kolaylaştıran bu cihazın faydaları ve zararları nelerdir?


Telefonun Yararları Nelerdir?

- Kolay iletişim sağlar.
- Daima dünya ile bağlantılıdır. Telefon artık bir bilgisayar gibi işlem görüyor ve İnternet'e bağlanıyor. Böylece gündemde ki olayları telefondan daha rahat takip edebiliyorsunuz.
- Cep telefonları çeşitli görevler için kullanılabilir uygun cihazlardır. Telefondan film izleyebilir, müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, televizyon kumandası gibi kullanabilir ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Daha birçok uygulama indirebilir ve isteğinize göre ayarlarınızı yapabilirsiniz.
- Acil durumda gerekli yerleri aramanız için kullanabilirsiniz. Seyahat ederken cep telefonunuzu almayı unutmayın. Bir kaza durumda size yardımcı olacak birisi ile irtibata geçebilmeniz için yararlı olacaktır.


Telefonun Zararları Nelerdir?

- Gizlilik ayarları, cihazın tüm bilgilerinize sahip olması normaldir. Fakat tehlikeli olan başkalarının telefonunuzda bulunan bilgilere ulaşma ihtimalinin olmasıdır. Cep telefonu hırsızlarına ve yetkisiz erişime karşı korumanız çok önemlidir. Ayrıca banka veya kredi kartı bilgileri gibi hassas verileri telefonunuzda saklamayınız.
- Dikkat dağıtır. Araba sürücülerinin trafikte cep telefonu kullanması sayısız kazalara neden olmaktadır.
- Sürekli sosyal medya kullanımı, FOMO hastalığına sebep olmaktadır.

İsveç'te yapılan bir araştırma da cep telefonundan gelen radyasyon beyin hücrelerine zarar veriyor ve Alzheimer ve Kanser hastalığını tetikliyor. Ayrıca bu radyasyon beyinde öğrenme, hafıza ve hareket etme bölümlerine de zarar vermektedir.
Bunu yanı sıra, sürekli telefon kullanımı gözlerde bozukluğa ve boyun, kollarda kronik ağrılara neden olabilir. Hatta duyguları olumsuz etkiler ve strese sebep olabilir.